069 717 179
Întrebări frecvente
Care este vîrsta minimă pentru efectuarea tratamentelor de epilare progresiv definitivă?

R: În cazul fetelor nu există o vîrstă minimă, însă este recomandat să aștepte să aibă menstruația regulată, adică să fi avut menstrele din ultimele 3-4 luni la circa 28 de zile distanță.

În cazul băieților e indicat să aștepte pînă după 18 ani.

Indiferent de sex, pentru a efectua tratamente în cazul minorilor, este necesară și semnătura unuia dintre părinți/tutori pentru acordul de tratament.

Ce este epilarea progresiv definitivă?

R: Epilarea progresiv definitivă este tratamentul prin care obținem distrugerea permanentă a foliculilor de păr în procent de 90-95% pentru femei și 75-80% pentru bărbați. Majoritatea firelor rămase în urma tratamentului vor fi foarte subțiri și depigmentate, avînd aspect de puf. Rezultatele depind de: vîrsta și sexul clientului,  grosimea și adîncimea firului de păr, tipul de piele, etc.

Cît de periculoasă este epilarea progresiv definitivă?

R: Epilarea progresiv definitivă este un tratament descoperit chiar de către un medic in 1875. Epilarea cu ajutorul luminii, a început să se dezvolte după 1960, cu ajutorul medicilor dematologi. În tot acest timp, nu au fost semnalate efecte secundare grave, care să pună sănătatea în pericol, ba dimpotrivă se observa îmbunătățirea stării pielii.

În cazul tratamentelor Nomasvello, acestea sunt efectuate cu aparatură proprie (IPL si Laser Dioda) și pe baza unui protocol de lucru dezvoltat de Laboratoarele de Cercetare și Dezvoltare No+Vello Spania. Rezultatele se observă încă de la prima ședință.

Cîte ședințe sunt necesare?

R: În centrele Nomasvello epilarea progresiv definitivă utilizează tehnologiile IPL (lumina intens pulsată) și Laser Dioda pentru rezultate optime. Brandul Nomasvello este Lider Mondial în epilare progresiv definitivă. Flashul de Laser și cel de IPL distrug rădăcina firului de păr, afectînd celulele germinale de la baza acesteia pentru a nu mai da naștere unor noi foliculi piloși. Epilarea este eficientă doar în faza de anagen a firelor de păr, atunci cînd are loc creșterea, de aceea sunt necesare mai multe sesiuni distanțate în timp. Firele distruse nu mai reapar. Un tratament complet implică 8-10 ședințe regulate și, apoi, sesiuni de întreținere între 1 și 3 pe an, pentru menținerea rezultatelor obținute.

Totuși,numărul de ședințe necesare diferă de la persoană la persoană, în funcție de: tipul de păr și de piele, sex, vîrstă, status hormonal, medicamentație, respectarea indicațiilor tratamentului, etc.

Primul pas pentru orice client este să programeze o testare gratuită a epilării progresiv definitive, pentru detalii complete și o estimare mai clară a numărului de ședințe necesare și distanța dintre acestea.

Care este durata fiecărei sesiuni?

R: Durata unei ședințe depinde de zona tratată și de tehnologia folosită. Epilarea progresiv definitivă cu laser diodă durează mai puțin- zonele mini se tratează în 5-10 minute, zonele midi, în 10-20 minute, iar cele maxi, în 20-40 minute.

Dacă se folosește tehnologia IPL, durata de lucru va crește. Spre exemplu, tratamentul de îndepărtare a părului de pe picioare va dura aproximativ 60 de minute, din zona axilelor aproximativ 20 minute și din zona buzei superioare doar cîteva minute.

Pot fi tratate toate zonele corpului?

R: Ambele tehnologii de lucru, IPL, respectiv Laser Dioda pot trata aproape toate zonele corpului: brațe, picioare, inghinal, perineu, axilă, fese, spate, piept, etc cu excepția zonelor foarte apropiate de ochi sau sensibile (interiorul nasului, zona din jurul ochilor, sprâncenele, urechi, scrot).

Zona feței se tratează doar cu IPL, nu și cu laser diodă.

Cand pot incepe tratamentul de epilare progresiv definitivă?

R: Tratamentul de epilare progresiv definitivă se poate iniția oricînd, nu este un tratament sezonier. În plus, este eficient și sigur chiar și pe pielea bronzată, deci ședințele vor putea fi efectuate și în sezonul estival, cu respectarea recomandărilor pentru pielea bronzată.

Se poate face tratamentul de epilare progresiv definitivă si pe pielea bronzată?

R:  Desigur. Datorită tehnologiei noastre exclusive Sun&Safe, tratamentul de epilare progresiv definitiva poate fi efectuat și pe pielea bronzată, cu condiția că zona tratată să nu fi fost expusă la soare sau bronzată artificial (solar/autobronzant) în ultimele 72 de ore.

Cu toate acestea, o piele bronzată, agresată de soare/solar  prezintă un risc crescut de apariție a efectelor secundare. În astfel de situatii, se recomandă  să se aștepte cel puțin 4 săptămîni de la ultima expunere la soare/UV pentru a putea efectua tratamentul.

Epilarea este definitivă?

R: În cele mai multe cazuri, creșterea părului se reduce cu aproximativ 75 – 90%.

După terminarea tratamentului se recomandă ședințe de întreținere circa 1-3 pe an sau la nevoie.

Firele de păr distruse nu vor reapărea, dar organismul uman are capacitatea de a produce alți foliculi de păr. Intretinerea se va face pe aceste fire de par nou aparute, pentru mentinerea rezultatelor obtinute in cadrul sesiunilor regulate.

Ce pregatiri sunt necesare înainte de începerea tratamentului de epilare progresiv definitivă?

R: Odata cu inceperea tratamentului de epilare progresiv definitivă nu se va mai smulge parul, ci se va folosi doar lama, trimmerul sau crema depilatoare, de circa 2 ori intre sedinte.

Trebuie sa treaca minim 21 zile de la ultima epilare prin smulgere, inainte de a veni la sedinta si sa se evite expunerea la soare minimum 3 zile inainte si dupa fiecare sesiune.

In ziua ședintei nu se vor lua medicamente fotosensibilizante si nu se va folosi ulei de corp, crema de fata sau alte produse de îngrijire corporală pe zonele unde urmează a se efectua tratamentul.

Există contraindicații in cazul epilării progresiv definitive?

R: Înainte de a începe tratamentul, în cadrul testării gratuite, vă vom solicita o serie de întrebări pentru a detecta posibilele contraindicații, cum ar fi de exemplu, diabet, epilepsie, medicație fotosensibilizantă, sarcină, alăptare,boli de piele, cance, alergie la soare, tatuaje, piele recent bronzată, piele foarte pigmentată, piele închisă la culoare, etc. În urma acestei evaluări, vi se va recomanda o schemă de tratament, astfel încît să obțineți cele mai bune rezultate în deplină siguranță.

Există efecte secundare ale epilării progresiv definitive?

R: Felul în care suprafața tratată se prezintă după tratament variază de la persoană la persoană, iar efectele adverse sunt de obicei minore. Clienții se reîntorc imediat la activitatea obișnuită.

Eritemul și inflamația ce apar în jurul foliculilor de păr după tratament indică răspunsul foliculului la tratament și este un rezultat clinic de dorit. Această reacție, numită și edem perifolicular, dispare în maximum 48 de ore.

Alte efecte secundare întâlnite sunt: eritem, prurit, caldură locală, cruste, arsuri, puncte negre unde au rămas rădăcinile firelor de păr, uscăciunea pielii tratate, etc.

Utilizarea emulsiei hidroprotectoare Nomasvello este recomandată, atît înainte de tratament cu 4 zile (dimineața și seara), cît și după fiecare ședință. Efectele sale de calmare, de regenerare și de hidratare sunt necesare pentru o pregătire și tratare adecvată a pielii, mai ales pentru că include și factor de protecție solară. De asemenea, este fundamentală pentru a elimina eventualele daune ale pielii, ca o consecință a deshidratării.

Mai multe recomandări pentru a diminua apariția efectelor secundare:

Care sunt avantajele tratamentelor de epilare progresiv definitivă realizate în clinicile Nomasvello?
Epilarea progresiv definitivă tratează foliculita?

R: Da, epilarea progresiv definitivă este cel mai popular remediu eficient împotriva foliculiteiOdată ce rădăcina va fi distrusă și nu vor mai exista foliculi de păr va dispărea și foliculita. La suprafața pielii, căldura eliberată în timpul tratamentului are proprietăți antimicrobiene, reducînd șansele reapariției foliculitei. În plus, cu ajutorul tratamentului oferit de centrul nostru, pielea se va regenera, iar semnele rămase de la foliculită vor dispărea.

Care este diferența dintre Laser Dioda și IPL?

R: Ambele sisteme se bazează pe lumină pentru îndepărtarea părului (fototermoliză selectivă). Laserul Diodă acționează direct în piele, în timp ce IPL-ul acționează prin firul de păr, care conduce lumina intens pulsată către rădăcină. Dispozitivul de epilare IPL, emite o lumină cu o lungime de undă variabilă, acționează între 700 si 900 nm și este policromatică; este potrivit atît pentru fire subtiri, cît și pentru fire groase. Laserul Diodă are 810 nm, o lungime de undă fixă si monocromatică. Acesta este foarte potrivit unor fire cu rădăcini adînci, deoarece fototemoliza selectivă se face mult mai în profunzimea pielii, iar impulsul are mereu aceeași penetrare.

Laserul Diodă tratează și fototipurile IV și V, mai închise la culoare. IPL-ul tratează și părul din zona feței.

Pot apela la epilare definitiva Laser/IPL dacă am părul blond?

R: Rezultatele și eficiența tratamentului depind de nuanța de blond a firului de păr și a rădăcinii acestuia. Pe un fir de păr blond foarte deschis, cu o concentrație de melanină redusă (sau pentru firul lipsit de melanină), rezultate nu se vor înregistra. Cu ajutorul IPL-ului putem trata firul de păr blond-închis cu rădăcina șatenă. Cu toate acestea, rezultatele în aceste cazuri nu se pot compara cu cele ale persoanelor cu fire mai închise la culoare, în cel mai bun caz, se va înregistra o reducere a pilozității de pînă la maximum 50%.

 

programare online